איכות האדמה מתדרדרת – הבסיס לקיום האנושי בסכנה
לאחרונה קיבלתי לסף דלת ביתי מהדורה חדשה של המגזין המודפס בעברית -נשיונאל גאוגרפיק (NATIONAL GEOGRAPHIC) . אחת הכתבות המיוחדות במהדורה זו סקרה את מצב האדמות הזמינות לגידול חקלאי על פני כוכב הלכת עליו אנו חיים והתדרדרות היכולת לקיים חיים בשכבות הראשונות של הקרקע ומעלייה.
אוכלוסיות שלמות של בעלי חיים (ביניהם בני אדם) אשר תלויים לקיומם באדמה פרוייה מוצאים את עצמם נכחדים או נאלצים לנדוד לאזורי מחיים חדשים בהם האדמה פרוייה מספיק כדי לקיים חיים. במקומות אחרים מתפתחים מאבקים אשר מתדרדרים למלחמות בקלות רבה מידי.
מחלקת החקלאות באו"ם צופה גידול של 30 אחוז בדרישה לתוצרת חקלאית בעשרים השנים הבאות (על פי קצב הגידול הנוכחי) מנגד, חלה היתדרדרות קבוע באיכות האדמות החקלאויות העומדות לרשות האנושות כבסיס לקיומה.
גידולים חקלאיים בכמות ובתכיפות גבוהה הנתמכים בדשנים וחומרי הדברה כימיים מעקרים את הקרקע במרוצת השנים וגורמים להידללות החומר האורגני המקורי, משמידים את אוכלוסיית מיקרו בעלי החיים השוכנים בקרקע שתפקידם להזין ולקיים את שרשרת פירוק החומר האורגני למרכיביו כך ששורשי הצמחים השונים יוכלו ליזון ממרכיבים אילו.
להלן קישור לכתבה (באנגלית) "האדמה תחת רגלינו" כפי שפורסמה במגזין הרשת נשיונאל גאוגרפיק העולמי.
קישור נוסף: אלבום תמונות (מרהיב) המצורף לכתבה זו.