אופניים חשמליות (באנרגייה סולארית)

חלום ילדות ישן, אופניים חשמליות ! כן. נסיעה שקטה ללא תלות במנוע הפועל על פיצוצים ??? מה זה. כל הרעש הזה. אני דיי בטוח שאם היה לציבור הרחב יותר מידע שקוף בדבר ההחלטות אשר מתבצעות בחדרי החדרים של בכירי תעשיית האנרגיה והרכב לגבי מה נכון לציבור לבטח היו מתקבלות החלטות אחרות אשר היו משנות מזמן את פני תעשיית הרכב (התחבורה) והאנרגייה על הכוכב הזה.

צפייה בסרט "כיצד הרגו את המכונית החשמלית" (באנגלית) לפני מספר שנים רק עודדה אותי לרכוש לוחות פוטו-וואלטיים להמרה של אנרגיית שמש לחשמל ביתי וגם להתחיל בצעדים לרשיון אופנוע חשמלי (ואולי רכב חשמלי בעתיד? מי יודע). במהלך תהליך הרשיון וחיפוש המידע על תחום ההנעה החשמלית גיליתי שניתן לקנות ערכה להרכבה עצמית והמרה של אופניים רגילות לאופניים חשמליות. אז בינתיים… שיניתי כיוון והתחלתי לברר איך ניתן להמיר את האופניים שלי הפשוטות לאופניים חשמליות.

נראה די פשוט. מנוע חשמלי במרכז הגלגל הקידמי או האחורי + סוללה + מטען לסוללה. בארץ מצויים מספר אנשים פרטיים (יחסית) אשר לקחו על עצמם לייבא את המנועים ולהתקין אותם על אופניים קיימות. זו אפשרות אחת. אך אפשר גם באופן אישי ודי פשוט. למי שמרגיש (מהתמונות הבאות) קצת הרפתקן.

לאחר חיפוש קצר באינטרנט הגעתי למסקנה שאני מעוניין במנוע RoadRunner בעיקר לאחר שקראתי את הבלוג של "חנן נסע ירוק". (המון תודה לחנן! על ההסברים וההשראה).

את האופניים אני טוען למשך 2-3 שעות (אף פעם לא הצלחתי למדוד באמת כמה זמן זה לוקח) אחרי נסיעה קצרה של 15 קמ לעיר פתח תקווה (אני גר בכפר סירקין) וחזרה. יש לי שתיי סוללות של 36V וולט 7Ah אמפר-שעה. כל פעם אני מחליף. אחת בטעינה אחת בשימוש. אפשר לאחסן את שתייהן על הסבל של האופניים ולהגיע לטווח כפול. תמיד אפשר לטעון את הסוללות במקום אליו מגיעים (עבודה לדוגמא) עם לוקחים את הסוללה אתכם ומחברים לחשמל (רגיל) עם מטען ובשעה אחת מטעינים 80 אחוז מהסוללה.

אני כבר זומם על קנייה יקרה (קניתי מיואב בחנות ספידקונטרול /רמת-גן) של סוללות LeFePO4 קלות ומשולשות בהספק. כדי להגיע לטווחים ארוכים יותר של נסיעה. ומהירות (לא שצריך) נראה לי שאני די גבולי מבחינת מה שהחוק מתיר (בעקבות הכתבה החדשה בעיתון)

לאחר מספר שבועות של נסיעה עם הסוללה החדשה – LiFePO4 10Amh אני מעוניין לציין…

יתרונות:

  • יותר קלה      (חצי משקל מאותו נפח סוללה אמפר/שעה של סוללת SLA)
  • יותר קטנה – 60% מנפח סוללת SLA בעלת קיבולת אמפר/שעה זהה    (מיקמתי אותה במשולש המרכזי של האופניים (אופניי הרים))
  • זמינות אחידה של מהירות לאורך כל הנסיעה.    (לא מרגישים ירידה בביצועים, גם אחרי 10קמ של נסיעה)
  • תגובת שינוי מהירות מנוע מיידית בסיבוב ידית השליטה במהירות המנוע (throttle)
  • טעינה מהירה.
  • מהירות גבוהה (יותר מסוללת SLA) באופן כללי.   {אנסה לבדוק באופן יותר מדעי ואעדכן באתר}

אפשרויות רכישה של סוללה מסוג זה:

בארץ – יואב, ספידקונטרול , רמת-גן בזבוטינסקי 135 בר"ג – מול המשטרה , 0523844012

בחול – אוסטרליה ebikes , לייפבאט (גרמניה)

ניתן לקנות אופניים מסוגים שונים עם מנוע חשמלי מותקן:

חברת E-GO או פרידמן או e-bike

קישורים מעניינים ברשת:

http://www.cyclone-tw.com/

http://www.electricrider.com

כתיבת תגובה