…
בימים האחרונים קמה המולה סביב חתימת החוזה בין המדען הראשי לבין תאגיד הזרעים מונסנטו:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=701519046560647&set=a.608855962493623.1073741833.578729282172958&type=1&theater
מסע ההשמצות לא אחר לבוא, כמו למשל באתר "הכלכלה האמיתית":
http://kalkala-amitit.blogspot.co.il/2014/05/20.html
או ב"חורים ברשת":
http://www.holesinthenet.co.il/holesinthenet-media-story-34213
יש מגוון דעות לכאן ולכאן לגבי ההסכם, בעיקר סביב העניין של זרעים מהונדסים גנטית.
אני לא מאוהבי מונסנטו, הם תאגיד שמטרתו היא רווח לבעלי המניות בדיוק כמו כל תאגיד אחר. אבל יש הרבה אינטרנסים מאחורי מסע ההשמצות כנגד מונסנטו ולא כולם טהורים. חוץ ממונסנטו, קיימים עוד 6 תאגידי זרעים ויחד הם שולטים על ראש שרשרת המזון של בני האדם, מונסנטו היא הגדולה ביניהן ולכן מושכת את כל תשומת הלב, ראו כאן:
http://zoom.it/tTDi
כמה נקודות חשובות שכדאי לשים אליהם לב:
1. החומר ראונד-אפ (גלייפוסט בשמו המקצועי), שהיה אחת ההמצאות החשובות של מונסנטו כבר אינו תחת פטנט מזה שנים רבות, וכל תאגידי הזרעים מייצרות זנים עמידים לראונ-אפ.
2. זרעים מהונדסים מיוצרים ע"י 6 מתוך 7 החברות הגדולות, כולל שתי חברות אירופאיות (סינג'נטה השוויצרית ובאייר הגרמנית). רוב החברות הללו מציעות "עסקת חבילה" דומה לזו של מונסנטו.
3. הצמחים המהונדסים העיקריים הם תירס, כותנה, קנולה וסויה. בנוסף יש גם סלק סוכר ואלפלפה מהונדסים בקנה מידה קטן. לא עגבניה, פלפל, אבטיח, מלון או כל ירק ופרי אחרים אינם מהונדסים. (לקריאה נוספת – כאן: http://www.isaaa.org/inbrief/default.asp)
4. שיטת הגידול "מונו-קלצ'ר" אינה המצאה של מונסנטו, זו שיטה שהתחילה לפני כ-80 שנה יחד עם המהפכה הירוקה, בזמן שמונסנטו עדיין לא חלמה על להפוך לחברת זרעים.
5. זרע מהונדס נמצא תחת פטנט, וזה ברור לגמרי. החברה משקיע כ-130 מיליון דולר בפיתוח הזרע (רוב הסכום מושקע ברגולציה), הזרע המהונדס הוא המצאה חדשה וזה הגיוני להגן עליה בפטנט.
6. חוץ מפטנט, כל אחד יכול לרשום "זכויות מטפח" על זן שהוא פיתח בעצמו, כולל את ואתה. "זכויות מטפח" דומות בעיקרן לפטנט ומגנה על מפתח הזן מפני גניבת הזן.
7. חקלאים קונים את הזנים של מונסנטו (או כל חברת זרעים אחרת) כיון שיש בהם ערך מוסף. חקלאי יכול לקנות זרעים מכל חברה שהוא רוצה, אך מונסנטו מנצחת בתחרות כיון שיש לה מערכת שווק ומכירות אגרסיבית, זה הכל.
8. אף חקלאי לא שומר זרעים מגידולים שהוא גידל כיון שרוב הגידולים הם זני מכלוא (לא מהונדסים גנטית) ואין טעם לשמור זרעים.
9. בניגוד לדעה הרווחת, הזרעים של זני מכלוא הם פוריים לגמרי, אך כל זרע מכיל תערובת גנטית אחרת ("דור F2") והצמחים שיגדלו מזרעים אלו לא יהיו אחידים. חקלאי מעוניין בצמחים אחידים לכן בכל שנה קונה זרעי מכלוא חדשים.
לסיום, הדגשה – איני מאוהבי מונסנטו בדיוק כמו שאיני אוהב כל תאגיד אחר (קוקה קולה, אפל, סמסונג, פייזר ועוד כהנה וכהנה). אך חשוב לי לציין שעם כל השנאה למונסנטו, הם מייצרים זרעי עילית איכותיים המיועדים לחקלאות מסחרית בקנה מידה עצום. אם מונסנטו לא היו קיימים, חברה אחרת היתה תופסת את מקומה כי אין ברירה – צריך להאכיל מעל 7 מיליארד בני אדם כל שנה, כל יום, כל הזמן.
אתם מוזמנים להגיב, לענות ולשאול שאלות ואני אענה בשמחה.
נועם (חברת זרעי קדם)
בימים האחרונים קמה המולה סביב חתימת החוזה… – זרעי קדם – Kedem Seeds | פייסבוק
בימים האחרונים קמה המולה סביב חתימת החוזה בין המדען הראשי לבין תאגיד הזרעים מונסנטו:…